آزمون ALES ترکیه چیست؟
ثبت نام آزمون آلس ترکیه (ALES) یا همان Akademik personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı تحت عنوان امتحان ورودی تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکترا) بوده و امتیاز آن جهت ورود به دوره های تحصیلات تکمیلی و موارد مشابه از قبیل دورههای تخصصی و پذیرش مربی در دانشگاهها و … در ترکیه مورد نیاز میباشد. امتیاز بدست آمده در این آزمون بوسیله برگه نتایج به متقاضیان اعلام میشود و در مواقع لزوم توسط متقاضیان به موسسات مربوطه ارائه میگردد.
این آزمون، سالانه دوبار توسط مرکز گزینش و جابجایی دانشجویی ترکیه (ÖSYM) در ماههای May (اواخر اردیبهشت) و December (اواسط آذر) در ترکیه برگزار میشود. این آزمون یک امتحان استعداد سنجی شامل 2 بخش رقمی Quantitative یا (Sayisal) و کلامی Verbal یا (Sözel) است و هدف از آن، سنجش توانایی متقاضیان در زمینههای کلامی، رقمی و تفکر منطقی میباشد که بر میزان موفقیت آنان در طی تحصیلات تکمیلی می تواند تاثیر گذار باشد.
چه کسانی می توانند برای آزمون ALES درخواست کنند؟
دارندگان مدارک کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا میتوانند در آزمون ALES شرکت نمایند. آزمون ALES در مراکز دانشگاهی شهر ترکیه برگزار میگردد. نتایج آزمون ALES از تاریخ برگزاری آزمون به مدت دو سال اعتبار خواهد داشت.
کسانی که فارغ التحصیل رشته های فنی و مهندسی هستند و به عبارتی در ترکیه علوم فنی گفته می شود باید به پاسخگویی سئوالات ریاضی و هوش خود توجه نمایند و از آن نمره بیاورند. البته داشتن نمره خاص مطرح نبوده و هر رشته ای برای خود امتیازی را می طلبد که از سوی دانشگاه هنگام ثبت نام در سایت آنها گذاشته شده و اعلام می شود.
به طور مثال برای رشته های عمران و معماری و دیگر شاخه های مهندسی داشتن نمره 50 به بالا در دانشگاههای مختلف شرط بوده و در دانشگاه خاورمیانه این مقدار به 70 میرسد. افرادی که فارغ التحصیل رشته های علوم انسانی- هنر و تربیت بدنی هستند می بایستی به نمره زبان خود بیشتر اهمیت بدهند. زیرا ضریب این سئوالات برای آنان اهمیت بسزایی دارد.
در واقع میشود چنین استنتاج کرد که ضریب سئوالات ریاضی برای رشته های فنی- مهندسی بیشتر از زبان بوده و برعکس آن ضریب نمره سئوالات زبان برای رشته های علوم انسانی بیشتر اهمیت دارد. ناگفته پیداست که در رشته های تربیت بدنی و هنر علاوه از آزمون اصلی یعنی آلس، امتحان عملی نیز در حیطه تخصص وجود دارد.
افرادی که ابتدای امر آشنایی به زبان ترکی استانبولی ندارند، می توانند به جای امتحان آلس در آزمون جی. آر.ای در بخش جنرال شرکت نمایند و نمره لازمه را بیاورند.
زیرا این آزمون به صورت انگلیسی بوده و برگزار کننده آن در ایران سازمان سنجش می باشد که می توانید از سایت آن زمان برگزاری و نحوه ثبت نام را جویا شوید. سوالات آلس تماماً ترکی استانبولی است و افرادی که به سئوالات ترکی (زبان) پاسخ نداده باشند با کسب و داشتن مدرک دیپلم تومر می توانند این نقیصه را رفع نمایند.
این آزمون ، آزمونی 200 سوالی است که در 3 ساعت برگزار میشود.آزمون به صورت تستی 5 گزینه ای و دارای نمره منفی میباشد. نتایج این آزمون بین دو تا چهار هفته به صورت آنلاین در اختیار شرکت کنندگان قرار داده میشود. محل آزمون به دلخواه شرکت کننده میتواند هر یک از شهرهای ترکیه باشد. حوزه امتحانی تعیین شده توسط تبریز ویزا اکثرا آنکارا و یا شهرهای نزدیک به مرزهای زمینی ایران می باشد.